Villa Kudelma

Pieni, inspiroiva puoti täynnä käsityöihmisen toiveita ja taidonnäytteitä Nurmeksen Porokylässä.

Neule- ja käsityölangat ovat vahva osa tuotevalikoimaa, mutta myös monipuolinen askarteluvalikoima yllättää ja saa ideat lentämään. Ompelutarvikkeista löytyy tarpeellisia tuotteita kaikenlaiseen ompeluun. Valikoiman laajuus on saanut kiitosta.

Valikoimaan kuuluu tarvikkeiden lisäksi Nurmeksen ja lähialueiden käsityöläisten tuotteita. Tarjolla on neuleita, sukkia, lapasia, koruja, kasseja, pussukoita, koristekeramiikkaa, kortteja, puukkoja, kylttejä, kuksia, pyyhkeitä – valikoima on vaihteleva ja elää tekijöidensä mukana.

Villa Kudelmasta löytyy paikallisen edustajan Swipe-tuotteet, BerryGladen valmistaman neulontasormuksen sekä lieksalaisen Koivupuron-tuotemerkin hoitotuotteita.

Kivijalkamyymälän aukioloajat

Ma-Pe 10-17

La 10-13

Yhteystiedot

Porokylänkatu 13

puoti(at)villakudelma.fi
p. 044 308 0985

Yrityksen taustaa

Villa Kudelman yrittäjä Tanja Hakala on pienestä pitäen tykännyt väkertää kaikenlaista, tehdä omin käsin ja nähdä työnsä lopputuloksen. Neulomiseen hän koukuttui vasta aikuisena ja into lankoja kohtaan on vienyt mukanaan. Tanja ammentaa omasta harrastaneisuudestaan, askartelutaidoistaan ja lankaihastuksista myös yritykseensä. Villa Kudelma kuvaa tätä innostuneisuutta laajalla valikoimalla. Tanja haluaa tarjota tuotteita niin itse tekevälle harrastajalle, kuin valmiiden käsitöiden arvostajallekin.

"Pidän kauniista asioista ja sen haluan näkyvän myös Villa Kudelmassa!" - Tanja

Matka Villa Kudelmaksi

villa kudelma

Tanja osallistui Tekevät kädet -osuuskunnan pääsiäisaskartelukurssille vuonna 2018. Ihanalla kurssilla askarreltiin pääsiäismunia, taivuteltiin rautalankapuu ja neulahuovutettiin pannunalunen. Osuuskunnan omistaja opasti jokaisen työvaiheen. Tämä kurssi sytytti innostuksen tätä pientä osuuskunnan pyörittämää kauppaa kohtaan. Saman vuoden kesällä Tanja rohkeni omistajan juttusille ja samalla käynnillä syntyi jo ajatus omistajanvaihdoksesta.

”Hurja tunne mennä kauppaan tavallisena asiakkaana ja poistua mahdollisena tulevana yrittäjänä!”

Matka ei suinkaan ollut helppo ja yksinkertainen, mutta elokuussa Tanja oli jo tutustumassa toimintaan ja arvioimassa kykyjään ryhtyä yrittäjäksi. Lopulta Tanja osti osuuskaupan toiminnan ja vaihtoi sekä yrityksen nimen että yritysmuodon.

Villa Kudelma aloitti toimintansa 1.2.2019. Valikoimaa on hiljalleen laajennettu ja yritys on saanut enemmän näkyvyyttä myös naapuripaikkakunnilla. Kolmen vuoden jälkeen silloinen tila kävi ahtaaksi ja kun mahdollisuus tuli, Villa Kudelma muutti saman rakennuksen sisällä isompaan tilaan 4.4.2022. Samalla yritys laajeni verkkokaupan muodossa.

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee osa-aikainen työntekijä, joka hoitaa yrittäjän apuna sekä myymälää että verkkokauppaa. Lisäksi Villa Kudelma jalkautuu erilaisiin tapahtumiin, järjestää pop-up myyntejä lähialueilla sekä kursseja omassa puodissaan ja muualla.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi, oletpa sitten ahkera käsityöläinen tai kauniiden tuotteiden ihastelija!
Terveisin, Tanja